Kakku on tosi yksinkertanen, vaik ohje on pitkä.

Pohja

12 piparkakkua
100 g voita

Kakkumassa

2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoo
200g valkosuklaata
1-2dl puolukkaa (vähän sokeria näiden sekaa sulatuksessa)
5 liivatelehteä
2rkl vettä

Päälle

Puolukoita
2dl glögiä
1,5dl hyytelösokeria

Pohjaks murskasin 12 Töysäläisen piparkakkua ja sekotin muruihin 100g suolatonta voita. painelin sen irtopohjavuokaan. Mulla oli sellanen n. 20cm halkasijaltaan. Pohjast tuli aika paksu, et jos on isompi vuoka, ei hirveen monta keksii tartte enempää.

Kakku massa syntyy vatkaamal 2dl kermaa, lisäämällä 200g maustamatonta tuorejuustoo ja 200g valkosuklaata. Valkosuklaa tietty sulatettii eka mikrossa. Suklaan ei tartte ku vähä pehmetä mikros, ni sen saa lusikal hämmentämäl ihan sulaneeksi. Lisäsin massaan 1-2dl puolukkaa (pakastimesta, sulatin eka mikros pienen sokrumäärän kans). Lopuks massaan lisätään liivate eli 5 liivatelehtee liotetaa eka kylmäs vedessä. Sit ku ne on pehmenny, ni 2rkl vettä kuumennetaa kiehuvaks (mikro taas:)) ja ne liivatelehdet liuotetaa siihen kuumaa vetee (puristele ne liivatteet ennen ku lisäät sinne kuumaan). Sit tää liivatevesiseos lisätään tohon massaan. Massa näyttää siltä, et se maito reagois puolukan happamuutee, mut ei se ainakaa valmiis kakus sit näy. Tää seos kaadetaa pohjan päälle ja annetaa hyytyy jääkaapis n. 15-30min. Tän jälkee lisätää joko tuoreita tai pakastepuolukoita siihen pinnalle (pakasteita ei sulateta). Sit 2 dl glögiä ja 1,5 dl hyytelösokeria. Ensin kiehautetaan neste ja sit lisätää sokeri. Annetaan kiehahtaa (että sokeri sulaa). Annetaa olla 2-4min ja sitten lusikalla nostellaa se kiille siihen kakun päälle. Ensin kiillettä vaan marjoille ja ku ne on peitetty, ni sitte muualleki. Ei kannata hirveen paksua kerrosta tehdä ihan reunoille. Tein sen virheen ja se ei näytä niin hienolta ku vois:)

Ihan ältsin hyvää:) Teen tätä meille jouluaattona jälkkäriks!