Innostuin leipomaan, kun ajattelin tyhjentää pakastinta. Löysin punaviinimarjoja ja koska en pelkälteen niitä tykkää kirpeyden takia popsia, päätin tehdä kinuskilla maustettuja muffineja.


1611132.jpg

Taikina:

2 munaa

1 ½ dl sokeria

75 grammaa sulatettua voita

1dl jogurttia

1 tl vaniliinisokeria

1 ½ tl leivinjauhetta (ei ihan riittänyt nostamaan kunnolla, joten ens kerralla hiukka enemmän)

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 erittäin kypsä banaani

 

Täyte:

n. 6rkl punaherukoita (tai jotain muita happamia marjoja (karpaloita, puolukoita))

loraus = 1-1 ½ tl kinuskikastiketta

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää sulatettu voi vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Lisää banaani taikinaan pieninä paloina tai muussattuna. Itse olin sormineen pilkkomassa banskua taikinaan, niin toinen puolikas tippui kokonaisena. Muussasin sen taikinaan puulastalla ja ihan hyvin meni paloiksi.

Annostele taikina muffinivuokiin, itse käytin isoja amerikan muffinivuokia (Bruno). Muffinit nousivat aavistuksen verran korkeammiksi kuin vuoat eli jos haluaa oikein muhkeita muffineja, taikinasta tulee 5kpl tai sitten voi toki käyttää pienempiä vuokia. Pikkuvuokia kannattaa muuten laittaa kaksi päällekkäin, muuten vuoat saattavat levähtää ikävästi.

Täytteen lisäsin ennen paistoa, eli n. ruokalusikallinen punaherukoita/muffini ja herukoiden päälle loraus kinuskikastiketta. Laitoin herukat muffinin keskelle, joten painelin herukat päällekkäin. Toki herukat voi myös "roiskaista" siihen päälle. Ne uppoavat paistettaessa.

Muffineista tuli oikein herkullisia, joskin aika makeita. Herukat toi mukavaa kirpeyttä ja raikkautta.