Leivoin tänään piparkakkuja. Tein eilen jo taikinan ja tänään se oliki sitten erittäin hyvin maustunut. Yllättävää kyllä, en pahasti polttanut yhtään pellillistä. Hieman yks pellillinen tummu reunoista, mut maku on silti viel ok:P

Otin piparkakkuohjeen Kotiruoka- kirjasta, mutta muutin ohjetta hieman. Jätin pois maustepippurin ja pomeranssinkuoren.

Joulupiparkakut

1,5dl siirappia
2dl sokeria
250g voita
2tl jauhettua neilikkaa
3tl inkivääriä
3tl kanelia
2 munaa
2tl soodaa
8 dl jauhoja (kun aletaan leipomaan, taikinaan kannattaa vaivata vielä ainakin 2 dl lisää jauhoja, ettei oo liian tahmeeta taikinaa)

Siirappi, sokeri, voi ja mausteet kiehautetaan. Annetaan seoksen jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, lisätään munat ja jauho-soodaseos. Sekoitetaan hyvin ja annetaan olla viileässä peitettynä väh. 8h, mieluiten seuraavaan päivään.