Kokeilin tällaista reseptiä viime sunnuntaina, kun meillä oli vähän jäljellä täysjyvämuroja (semmoisia lastuja, en viitsi mainostaa:)).

4 possun ulkofilepihviä
vehnäjauhoja
suolaa
valko- ja mustapippuria
3 kananmunaa
0,5 l täysjyvämurolastuja murskattuna

Voita tai öljyä paistamiseen

Nuiji pihvit ohuemmiksi, meillä pihvit oli alun perin 1,5-2cm, nuijimalla sain ne 1cm paksuisiksi. Pihvit pyöritellään vehnäjauhoissa, joihin on laitettu oman maun mukaan suolaa ja pippuria. Tämän jälkeen pihvit pyöräytetään kananmunaseoksessa (kananmunat vatkattu vaan rikki) ja sitten lopuksi pihvi pyöritetään lastumuruissa. Itse painelin lastumuruja vielä lisää varsinaisen pyörittelyn jälkeen. Kun pihvit on kuorrutettu, ne paistetaan pannulla kypsiksi. Rasvaa kuluu jonkin verran, koska murut nappaavat ison osan. Onneksi rasvaisuus silloin tällöin ei ketään kaada:)

Itse tein sen virheen, että pihvit odottelivat paistoon pääsyä osin päällekäin. Tämä aiheutti sen, että alimmat pihvit olivat tarttuneet lautaseen kiinni ja kuorrute jäi lautaseen. Kuorrutteen sai takaisin painelemalla, mutta toki se näytti erilaiselta kuin ei-uusinta-kuorrutetut.