Serkkuni oli käymässä eikä meillä ollut mitään pelejä, joita olisi voinut pelata. Kysyin sitten häneltä haluaisiko hän leipoa ja kyllähän hän halusi:) Hän on ruotsalainen, joten yritimme keksiä jonkun, jonka molemmat tietäisi. Mokkapalat oli molemmille tuttu juttu, mutta hetki meni ennen kuin tajusimme puhuvamme samasta asiasta. Ruotsiksi mokkapalat ovat kärleks mums. Vähänkö parempi ja herkullisempi nimi kuin mokkapalat:) Tuon ruotsinnoksen suomennos kuuluisi varmaan rakkauden nami/herkku.

1787686.jpg

Pohja:

3 munaa
3dl sokeria
200g rasvaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
5dl jauhoja
2dl maitoa


Päällinen:

4-5dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
5 rkl vahvaa kahvia
5 rkl margariinia
1 tl vanilijasokeria

Päälle strösseliä tai kookoshiutaleita

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun tekee pinnalle kahdeksikon ja se jää siihen hetkeksi näkyviin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa. Lisää sula ja viilentynyt rasva. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n.15-20min. Voit kokeilla kakun kypsyysasteen hammastikulla. Pistä tikulla kakkua, jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.

Sulata päälliseen tuleva margariini. Sekoita kaakaojauhe ja vanilijasokeri tomusokeriin. Lisää kahvi ja sula rasva tomusokerisekoitukseen. Sekoita päällinen tasaiseksi ja levitä valmiin kakkupohjan päälle. Ripottele päälle strösseleitä/kookoshiutaleita.