Meillä tehdään tätä usein, kun pitää saada ruokaa nopeasti. Tapanani on pitää yksi purkki vihreää pestoa ihan vaan varmuuden vuoksi kaapissa. Kyseistä tuotetta kun voi käyttää ties kuinka monella tavalla. Mulla on tapana tehdä isompi määrä kerralla ja siitä sitten syödään useampaan otteeseen. Tuosta määrästä tulee sellaisia normaaliannoksia n. 5-6. Tietysti tuo normaaliannos on aina vähän suhteellinen käsite;)


1611134.jpg

Tarvitset:

1 pussi (500g) täysjyväfusillipastaa
1 purkki (190g) vihreää pestoa (itse suosin Saclan pesto genovesea)
1 pussi (150g) grana padano juustoa raasteena (myös esim. parmesaani käy hyvin)

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Itse tykkään jättää pastan hieman napakaksi, en pidä yhtään löysäksi keitetystä pastasta. Kun pasta on sopivaa, kaadetaan vesi pois ja lisätään sekaan pesto ja juusto. Sekoitetaan, ja ruoka on valmis.

Halutessaan ruokaan voi lisätä esimerkiksi paistettuja pekonipaloja tai broilerisuikaleita. Olen kokeillut laittaa sekaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja nekin toimivat kivasti. Myös punaista pestoa kannattaa kokeilla, siitä saa tosi hyvää. Itse olen laittanut punaisen peston sekaan aurinkokuivattuja tomaatteja sekä maustamattomia kanasuikaleita. Toimii;)