Tein viime perjantaina grillissä broilerin rintafileitä, jotka olin täyttänyt aurinkokuivatuista tomaateista ja fetajuustosta tehdyllä tahnalla (eli tomaatit ja feta tehosekoittimeen ja tahnaksi). Tästä ruokalajista en tietenkään muistanut ottaa kuvia, mutta ehkä ensi kerralla. Tänään kuitenkin tein makaronilaatikkoa, johon lisäsin tämän lopun tahnan. Tuli todella maukasta ja tahna tosiaan sopi hyvin.

 1611133.jpg


1 pussi täysjyväfusillipastaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
öljyä
1rkl paprikamaustetta
2 tl maustepippuria
tomaattifetatahnaa (purkki (pieni) aurinkokuivattuja tomaatteja ja paketti fetaa sekaisin tehosekoittimessa)

Munamaito: 5dl maitoa, 3 munaa

Keitä pasta ohjeen mukaan, se voi jäädä hieman raa'aksi, sillä se menee vielä uuniin. Ei ole suuri moka, jos nyt sattuu keittämään pastan valmiiksi. Pilko sipuli ja kuulota se öljyssä. Kun sipuli on kuultavaa, lisää pannulle jauheliha, ruskista liha. Mausta paprikalla ja maustepippurilla (ja muilla mitä makusi kaipaa). Sekoita kypsä liha ja makaroni. Lisää sekaan tahna ja sekoita niin, että tahnaa menee joka puolelle. Tee munamaito sekoittamalla maito ja munat keskenään. Kaada makaronilihasekoitus voideltuun ja korppujauhoitettuun uunin kestävään vuokaan. Kaada päälle munamaito. Jos tuntuu, ettei tahnasta tule tarpeeksi suolaisuutta, voi munamaitoon lisätä joko suolaa tai itse kovasti suosimiani fondeja (vasikanfondi on ehdoton lemppari). Pistä koko komeus uuniin 175 astetta ja sen aikaa, että ruoka hyytyy (n.30-45min.)