1 possun maustamaton sisäfilee (itselläni oli 400g, riittää
kolmelle ja varmaan käy ulkofilekin;))
1 ruukku timjamia
suolaa
mustapippuria
marinadi
½ dl öljyä
3 rkl Worcherstershire kastiketta
tabascoa maun mukaan
1rkl siirappia
Hammastikkuja lihan sulkemiseen
Tee marinadi sekoittamalla ainekset keskenään.
Viillä fileeseen pitkittäin viilto siten, että filee ei kuitenkaan halkea kahteen osaan. Käännä filee siten, että leikattu pinta tulee ylöspäin. Sivele marinadia molemmille puolille. Tämän jälkeen ota reilusti timjamia ja levitä oksat toiselle puoliskolle. Laita päälle suolaa ja pippuria. Käännä fileen toinen puolisko toisen päälle (takaisin fileen näköiseksi) ja kiinnitä hammastikuilla. Itse laitoin 8 hammastikkua eli neljä paria ristikkäin.
Kun grilli on kuuma, sivele fileen pintaan hieman öljyä, ettei liha tartu kiinni grilliin. Grillauksen aikana sivele lihaa marinadilla. Kääntele usein, ettei liha pääse palamaan. Liha on kypsää, kun pinnalle tuleva neste on täysin kirkasta. Älä grillaa liikaa, ettei possu kuivahda.
Kommentit