400-750g jauhelihaa (lihan ja kasvisten välistä suhdetta voi muutella mielensä mukaan)
1 pussi (450g) pitkiä vihreitä papuja
Chilirouhetta/ kuivattuja chilejä
Soijaa
Worchestershire kastiketta

Lisäkkeeksi riisiä


1787674.jpg

Ruskista jauheliha ja lisää kypsään lihaan chilirouhe/ kuivatut chilit paloina. Rouhetta voi käyttää ihan maun mukaan. Itse pidän tulisesta, joten laitoin n. 3rkl rouhetta. Jos ei ole aiemmin käyttänyt ko. maustetta, suosittelen aloittamaan 1 rkl ja lisäämään sitten oman maun mukaiseksi. Lisää mukaan hieman soijaa (1rkl). Jos käyttää kuivattuja chilejä, kannattaa poistaa siemenet, ellei tykkää superhyperekstratulisesta. Lisää pavut ja kääntele lihan joukkoon. Käyttäessäsi pakastepapuja, anna papujen sulaa pannulla rauhassa. Lisää soijaa n. 1rkl ja 2rkl Worchestershire kastiketta. Anna muhia hetki pienellä lämmöllä. Maista ruokaa. Jos tuntuu, että suolaa on makuusi liian vähän, lisää soijaa. Ruuan tulee maistua lempeän tuliselta, mutta chilin potku pitää tuntua. Ota huomioon, että lisäkeriisi miedontaa ruuan makua. Pienille lapsille en maustaisi näin paljoa, joten jos kokkailee lapsille, kannattaa tehdä toisella pannulla vähemmän tulinen versio:)