Tämän reseptin idean sain Hellapoliisilta, mutta tietysti piti vähän säätää... Kakku onnistui ihan ok ja makukin oli hyvä. Seuraavalla kerralla tosin tulen käyttämään digestiven sijasta suklaakeksejä ja mousseihin olisin kaivannut lisää makua. Jos päällä ei olisi ollut raikasta hyytelökerrosta, ei kakku olisi maistunut juuri miltään. Yksi vahva maku oli nuo digestivet, joten siksi ajattelin korvata ne suklaakekseillä. Mietin myös, että mousseihin voisi kokeilla sekoittaa esim. lasten pilttejä tai sitten säilykehedelmiä/pakastemarjoja moussen makua vahvistamaan. Mousset on kyllä käteviä. Ajattelin kokeilla jossain vaiheessa suklaa-, valkosuklaanougat- ja cappucinomousse yhdistelmää. Ainakin kuulostaa minusta herkulliselta:)

Tein kakun lomalle lähtöni kunniaksi työkavereille ja kyllä se tuntui maistuvan, vaikken itse 100% tyytyväinen ollutkaan.

1787682.jpg  1787684.jpg

Kakku tehtiin irtopohjavuokaan. Suosittelen leikkaamaan leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle sopivan palasen, jotta kakku on helppo siirtää esim. tarjoiluvadille.

Pohja:

9-12 Digestivekeksiä
75g Margariinia

Täyte1:

1pkt (2 pussia) Blå band mangopassionmoussejauhetta
3dl maitoa
3 liivatelehteä
2rkl vettä

Täyte 2:

1pkt (2 pussia) Blå band vadelmamoussejauhetta
3 dl maitoa
3 liivatelehteä
2rkl vettä

Päälle:
3dl hedelmämehua
3 liivatelehteä
2rkl vettä
tuoreita marjoja, itse käytin viinimarjoja

Tee pohja murskaamalla digestivet ja sulattamalla rasva. Yhdistä keksi murska ja rasva, painele seos tämän jälkeen vuokaan tiiviiksi pohjaksi.

Tee ensimmäinen täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa maito ja moussejauhe valmiiksi mousseksi. Mittaa pari ruokalusikallista vettä lasiin ja kuumenna se kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sekoita tähän kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Itse pesin tässä välissä kulhon ym. välineet, koska hyytyminen kestää kuitenkin hetken, eikä uutta kerrosta heti voisi laittaa.

Tee toinen täyte samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle, kun tämä kerros on hyytynyt tarpeeksi (n.15min). Kannattaa yrittää saada kerroksesta mahdollisimman tasainen, sillä muuten käy niin kuin minulle, että päällisen alta paistaa tämä toinen kerros läpi.

Kun toinenkin kerros on hyytynyt, tee päällinen liottamalla liivatteita ensin ja sekoittamalla ne pieneen määrään vettä. Tämän jälkeen lisää liivateneste mehuun ja sekoita tasaiseksi. Kaada mehuliivateseos kakun päälle ja ripottele tässä vaiheessa myös marjat.

Anna kakun olla jääkaapissa tai muualla viileässä mielellään seuraavaan päivään, kuitenkin useampia tunteja, jotta kakku kerkeää hyytyä kunnolla.